ارسال
شده توسط فاطمی در 86/5/4 8:41 صبح
پست صوتی به چه درد میخورد ؟!
برای پاسخ به این سوال به جند مثال زیر توجه کنید:
1-فرض کنید بناست شما گوشی تلفن همراه خود را به کسی امانت دهید تا او بتواند با شما تماس بگیرد ولی نمی خواهید تماس های ورودیتان با او برقرار شود و یا بناست به مسافرتی بروید که امکان استفاده از تلفن همراه در آن مکان مقدور نیست یا در جلسه ای هستید و نمی خواهید با تلفن همراه خود صحبت کنید اما در عین حال نمی خواهید تماس های ورودیتان را از دست بدهید : کافی است با استفاده از منوی انتقال تماس گوشی تان "همه تماسها" را به 09912 منتقل کنید !
2-اگر تماسهای ورودیتان را با پیش شرط "در صورت اشغال" به 09912 منتقل کنید زمانی که در جایی هستید که قادر به صحبت کردن با موبایل خود نیستید یا شخصی با شما تماس میگیرد که حوصله صحبت کردن با او را ندارید (!!!) فقط کافی است تماس ورودی را "رد" کنید تا تماس ورودی به صندوق پست صوتی منتقل شود.
3-اگر "انتقال در صورت عدم پاسخگویی" را به 09912 تنظیم کنید وقتی که "دستتان بند است" و نمیتوانید به تماس ورودی پاسخ دهید بعد از چند بار زنگ خوردن (که روی بسیاری از گوشی ها تعداد این دفعات قابل تنظیم است) تماس گیرنده به صندوق پست صوتیتان ارجاع میشود.
4-اگر "انتقال در صورت در دسترس نبودن" را بروی 09912 تنظیم کنید وقتی که گوشی تلفن همراهتان "در نقطه کور مخابراتی باشد" یا "تمام مسیر ها به سمت شما اشغال باشد" و یا اصلا "دستگاه تلفن تان خاموش باشد" بجای پخش پیام های تکراری ای نظیر "تمام مسیر ها به سمت مشترک موردنظر اشغال است" و یا "دستگاه مشترک مورد نظر خاموش است" و یا "برقراری ارتباط با مشترک مورد نظر مقدور نیست" که سالهاست همه ما به آن عادت کرده ایم تماس به صندوق پستی شما منتقل می شود.
فکر میکنم شما هم به جمله اول من رسیدید : سرویس صندوق پست صوتی یک منشی تلفنی قدرتمند است و در صورت کاربری درست میتواند از حجم نجومی تماس های ناموفق شبکه ناکارآمد تلفن همراه کشور بکاهد.
روزشمار Voice Mail در ایران
سرویس صندوق پست صوتی یا همان Vocie Mail در دنیا دهها سال است که روی شبکه تلفن ثابت شهری (PSTN) ارائه می شود. در ایران هم 6-7سالی است که بصورت دست و پا شکسته و محدود به شهروندان ارائه می شود. اما با اقبال و استقبال شهروندان مواجه نشد. اما در مورد پست صوتی مبتنی بر شبکه کوته پیام و در بستر شبکه تلفن همراه شاید بتوان گفت که تاریخچه ای برابر با تاریخچه ورود و راه اندازی SMS در ایران وجود دارد.
بیشتر از 2 سال پیش و درست در 18ام فروردین 82 بود که که مهندس سید حسن رضوی، معاون امور ارتباطات سیار شرکت مخابرات ایران از آماده بودن مقدمات برای واگذاری سرویس صندوق پست صوتی به عموم شهروندان خبر داد و در رابطه با تجهیزات خریداری شده برای این سرویس اذعان داشت: کلیه سیستمهای پیام کوتاه و صندوق پستی صوتی از یک شرکت چینی خریداری شدهاست و به صورت مجزا از یکدیگر نیستند.
مهندس رضوی گفته بود: صندوقهای صوتی بر خلاف سیستم کوته پیام (SMS) به دلیل برخورداری از ظرفیت کمتری در شبکه در واگذاری اش به همگان، محدودیت وجود دارد لذا احتمال دارد اولویت به وزارتخانهها، سازمانها و ارگانها که بیشترین نیاز و مصرف را دارند داده شود.
یک ماه بعد و در 20ام اردیبهشت 82 مهندس رستمی، مجری و مسئول مرکز کوته پیام مخابرات درباره زمان شروع به کار صندوق پستی صوتی گفت: این سیستم در حال حاضر برای آزمایش فعال شده است و حداکثر تا اوایل تیرماه آماده بهره برداری میشود.
17 روز بعد و در تاریخ 6ام خردادماه 1382 مهندس رستمی از نهایی شدن جلسات مربوط به امکانات