محققان شرکتی رایانه ای در کشور ایرلند موفق به تولید اولین رایانه قابل تجزیه زیستی جهان شدند که نسبت به رایانه های رایج کم مصرف تر بوده و از ضایعات چوبی تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، اولین رایانه قابل تجزیه زیستی جهان با نام "یامکو" (iameco) از صفحات چوبی که از خرده و تراشه های چوبی صنعتی شکل گرفته بودند در شهر دوبلین تولید شد.
مخترعان این رایانه در توضیح به وزیر علوم و نوآوری ایرلند اعلام کردند که در صفحات چوبی استفاده شده در تولید این رایانه، بذر درختان بومی قرار داده شده است. در این صورت زمانی که این سیستم به عنوان زباله در زمین دفن شود چوبها به تدریج مرطوب و پوسیده شده و بستری مناسب را برای رشد بذرهایی که در چوب قرار گرفته اند ایجاد کرده و در نهایت دفن هر یک از این رایانه ها منجر به تولد چندین درخت در جهان خواهد شد.
به گفته مسئولان شرکت میکروپرو هدف از تولید چنین سیستمی، تولید رایانه ای سالم تر، کم مصرف تر و ارزانتر بوده است که تاثیر کمتری بر روی محیط زیست داشته و به راحتی قابل بازیافت باشد.
در عین حال میزان مصرف انرژی یامکو تنها یک سوم از میزان انرژی مصرفی رایانه های معمولی بوده و چوب قابل تجزیه می تواند به راحتی در تولید تمامی قطعات رایانه مانند نمایشگر، کیس، ماوس و صفحه کلید مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس گزارش ارث تایمز، شرکت میکروپرو اعلام کرد گسترش چنین نوآوری در سطح جهانی می تواند تعداد انتخاب مصرف کنندگان را در برگزیدن محصولات دوستدار محیط زیست افزایش داده و در عین حال به شیوه ای جدید در کاهش آلودگی محیط زیست موثر واقع شود.
ارسال
شده توسط فاطمی در 87/9/28 7:51 صبح